Ismerd meg, hogyan automatizálta ajánlatkésztését és növelte értékesítése hatékonyságát a HWD Recycling Kft?

Bevezető

A mai modern világunk része a technológiai fejlődés, ami úgy tűnik, hogy megállíthatatlan és magával vonzza azt is, hogy évről évre egyre több elektronikus eszközt, és kütyüt vásárlunk. Ha csak a saját háztartásunkban nézünk körbe, számos háztartási és műszaki eszközzel találkozunk. Vegyünk egy egyszerű példát a mindennapjainkból, például a mobiltelefonokat, monitorokat és egyéb okos eszközöket is jobb esetben 3-5 évente már lecseréljük, egy újabb trendi darabra.

A vállalati szférában pedig az ipari felhasználás pedig a sokszorosa az elektronikai eszközöknek. Ezek az elektronikai eszközök akár lakossági, akár ipari felhasználásról beszélünk, rengeteg elektronikus hulladék keletkezését vonja magával, ami napjainkra már egy globális problémára hízta magát.

Érdemes feltenni a kérdést, hogy mit tehetünk azért, hogy fenntartható legyen a saját környezetünk illetve a vállalkozásunk? Természetesen a válasz az, hogy egy profi szakértőt keresünk.

Ismerjétek meg a HWD Recycling Kft-t!

A fent említett kérdésre találta meg a választ a HWD Recycling Kft, ami azzal a céllal jött létre, hogy a használt vagy már működésképtelen lakossági és ipari elektronikai hulladékot begyűjtse és feldolgozza az érvényben lévő környezeti és jogi előírásoknak megfelelően.

A HWD Recycling Kft egyedülálló a magyar piacon, ugyanis a teljes hulladékgazdálkodási folyamatot képesek önállóan ellátni. Ez magában foglalja a tervezést, a hulladék elszállítását és ellenőrzését is. Ez jelentős költségmegtakarítás a partnernek, hiszen a művelethez szükséges emberi erőforrást, járműveket és az átvett elektronikai eszközök tárolását is biztosítják.

A cég fő profilja klíma és ipari hűtőberendezések feldolgozása, de a maximális ügyfélélmény érdekében folyamatosan keresik a legmodernebb megoldásokat, ezáltal újabb és újabb szolgáltatásokkal bővülnek mint például környezetvédelmi szaktanácsadás, gyártósorok leselejtezése és raktárrendszerek bontása.

Szerencsére egyre több vállalat van, aki tudatosan gondolkodik és merül fel bennük, hogy egy profi szakértőt keressenek fel elektronikai hulladékuk kezelésére és megsemmisítésére.

A kihívás

Mivel az alapító lételeme, hogy folyamatosan keresi a legújabb megoldásokat, megfogalmazódott benne, hogy átláthatóvá teszi a vállalaton belül az értékesítést. Az alábbi kihívásokkal néztek szembe:

  • A rengeteg megkeresésnek köszönhetően, sok ajánlatot készít a cég, így a legnagyobb problémát a kiküldött ajánlatok nyomonkövetése jelentette.
  • Korábban nem használtak hasonló megoldást sem. Az ajánlat megírása manuálisan történt Wordben, Google dokumentumban.
  • A PDF-be konvertált dokumentumot egy külső levelezőn küldték ki. Nem volt egy egységes rendszer ahol után lehetett követni az ajánlatokat.
  • Időhiány miatt a kiküldött ajánlatokat csak néha követték után.
  • Sok elveszett lead keletkezett

Hogyan segített a Droposal használata a korábbi kihívások leküzdésében?

“Az automatikusan beállítható figyelmeztetéssel, nem hagyja, hogy egy kiadott ajánlat feledésbe merüljön.”

“Nem mértük, de biztos, hogy időt spóroltunk.”

Ügyfélvélemény

“Azért választottam a Droposalt, mert szimpatikus volt, meghallgatták a kéréseinket, és gyorsan reagáltak is rá. Nekünk egy CRM rendszer még túl sok, és jobban szeretem azt, ha egy program kezeli a kiküldés és a nyomonkövetést is.”

– Höflinger Norbert, HWD Recycling Kft alapítója

Milyen együtt dolgozni a Droposal csapatával?

“Eddig kiváló. Gyorsan reagálnak, és segítőkészek. A legtöbbször az ajánlat készítés/küldés funkciót használjuk. Egyáltalán nem volt nehéz a szoftver elsajátítása. Ami elakadás volt, abban kaptunk segítséget egyből.”

Ajánlanád a Droposalt más cégnek? Ha igen, mi ennek a legfőbb oka?

“Igen, már ajánlottuk is. Egyszerűen az az oka, hogy amit én használok, és hasznosnak tartok, azt jó szívvel ajánlom másoknak is.”

Összegzés

A HWD Recycling példájából láthatjuk, ahogy egy folyamatosan növekvő vállalkozás, aki sok ajánlatot ad ki, hogyan tudta az ajánlatkészítését átláthatóvá és utánkövethetővé tenni, mindezt egy rendszeren belül. Ennek következtében pedig jelentős időt spórol meg a vállalkozás.

Ha egy CRM még sok neked, de automatizálnád a vállalkozásod értékesítési folyamatát, akkor regisztrálj a Droposalra, és próbáld ki 7 napig ingyen!

További esettanulmányaink