Hogyan automatizálta ajánlatkészítését a Netmetro és tette nyomonkövethetővé az értékesítési folyamatát?

Bevezető

A digitalizáció és a hatékonyságnövelés kéz a kézben jár, ami napjainkra elengedhetetlen részévé vált egy vállalkozás növekedésének és talpon maradásának.

Szerencsére egyre több KKV van, aki felismerte ezt, és igyekszik lépést tartani a legújabb technológiai megoldásokkal mint pl weboldal és webáruház fejlesztés, vagy akár egy ismétlődő folyamat automatizálása.

Egy folyamatosan változó gazdaságban pedig elengedhetetlen, hogy válságálló digitális rendszerek álljanak mögöttünk, amivel nemcsak túlélni de növekedni is lehet.

Ez rengeteg megkeresést okozott a webes ügynökségeknek, ahogy a Netmetro csapatának is.

Ismerjétek meg a Netmetro csapatát!

A Netmetro olyan felhasználóiélmény fókuszú szoftvereket készít a vállalkozásoknak amelyek, segítenek automatizálni az unalmas, monoton munkafolyamatokat.

A Tiszavasvári Netmetro csapatának több mint 13 év programozási múlt áll a háta mögött, sikerre vittek már fuvarszervező szoftvert, számlázót és számos webáruházat is. Full service webes ügynökségként a szoftverfejlesztés- üzemeltetés mellett, a teljes arculati design kialakítása és közösségi média kezelést is biztosítani tudják.

Hitvallásuk szerint, elsősorban nem szoftvereket készítenek, hanem magát a céget teszik nagyszerűbbé és eredményesebbé.

A kihívás

A Netmetro csapatának egy idő után egyre több megrendelése lett és elkezdtek árajánlatkészítéskor problémákkal szembesülni, úgy mint:

“Egy-egy ajánlat megírása sokszor rengeteg utánajárást és nyomozást igényelt, nem is beszélve az ajánlat megfogalmazásáról és nyomonkövetéséről, pláne ha több módosított verzió is született.”

  • A cég korábban nem használt hasonló szoftvert, Google dokumentumban készültek az ajánlatok, amiket lemásoltak, átírtak. Ez többkörös manuális munkát és hibalehetőséget jelentett.
  • Több árajánlatverzió is született így nehezen követhetővé váltak a kiadott ajánlatok.
  • A manuális másolás sok macerát és pontatlanságot okozott mint pl. adatokban hibát, elírt neveket, rossz dátumot, rossz referenciákat, amik gyengítették az ajánlat összhatását.
  • Tologatásra, halasztásra került az ajánlatkészítés.
  • Körülbelül 1 óra hosszát vett igénybe egy megszerkesztett ajánlat elkészítése.
  • A halasztgatás miatt frusztráció keletkezett és emiatt későn került kiküldésre az ajánlat.

Miért döntöttél úgy, hogy ezt a folyamatot optimalizálod?

“Ez a munkafolyamat vette el a legtöbb időt. Volt hogy heti szinten 20 ajánlattal kellett megküzdenem, azt egy-egy órával számolva elég tetemes mennyiségű idő jött ki, és emellett el kellett látnom a napi feladatokat is (cégvezetés, munkatársakkal való munka) emiatt jellemzően az ajánlatkérések pontossága, vagy kiküldésének ideje látta a kárát.”

Hogyan segített a Droposal használata a korábbi kihívások leküzdésében?

“Könnyedén és gyorsan lehet szép és elegáns árajánlatot csinálni, nagy időmegtakarítással.”

“Leggyakrabban azt nézem meg, hogy állnak az ajánlatok, kivel kell egyeztetnem, és mit tudok lezárni aznap. A statisztika is nagyon fontos, tudom mérni, milyen elfogadási aránnyal dolgozok, ami nagyon hasznos mutató, ezt a Google Dokumentumokban nem tudtam volna megoldani, csak ha külön Excelben vezettem volna.”

“Negyedelte az egy ajánlatra eső időt, mert könnyen nyomonkövethető, átlátható és egyszerűen kezelhető szoftverben “szinte elvégzi a szoftver maga” a munka nehezét.”

Miért a Droposal mellett tetted le a döntésed?

“A rengeteg ajánlatkérést nehéz volt kezelni, átlátni és időben, megfelelő minőségben összeállítani. Nyomasztott az, hogy sokszor nem tudtam melyik ajánlat hol tart, és hogy tudtam, hogy a mai napomat kb egész nap ajánlatkéréssel kellene töltenem hogy utolérjem magam, amellett hogy rengeteg más teendőm is lett volna. A Droposal segített ezt a frusztrációt élménnyé varázsolni, már nem nyűg az ajánlatkérés, szívesen látok neki, mert tudom, hogy kb 10 perc alatt végzek vele a korábbi 40-80 perc helyett.“

Eredmények

  • Korábbi 40-80 perc helyett az ajánlatkészítési idő lecsökkent 10 percre.
  • Negyedelte az egy ajánlatra eső időt.
  • Profibb megjelenésnek köszönhetően, magasabb árrés.
  • Statiszikák megmutatták a pontos zárási és ajánlat elfogadási arányt a cégben.

Ügyfélvélemény

“Azért ajánlanám más cégeknek a Droposalt, mert sokkal profibb megjelenést adnak a cégedről a szoftverrel készített ajánlatok, emiatt akár magasabb árat is el tudsz érte kérni. A szűk keresztmetszet a vállalkozók esetében mindig az idő, és 70% időmegtakarítás igazán jó deal!

De hát különben is: miért nehezíteném meg az életem, azzal hogy visszatérek a Word dokumentumokhoz?”

– Veres József, a Netmetro alapítója

Összegzés

A Netmetro példájából kiindulva láthatjuk, hogyan takaríthatunk meg jelentős időt az ajánlatkészítéssel, amellett, hogy egy szép elegáns végeredményt kapunk. A statisztikáknak és az utánkövetésnek köszönhetően precíz képet kaphat egy vállalkozás az értékesítése teljesítményéről.

Ha Te is szeretnél hasonló eredményeket elérni, regisztrálj a Droposalra, és próbáld ki 7 napig ingyen!

További esettanulmányaink