További 3 ok, amiért egy ajánlatkészítő szoftver növeli az eladások számát! (2.rész)

Előző cikkünkben már említettünk 3 okot, amiért az ajánlatkészítő szoftverek fellendíthetik az eladásokat. Ha az nem győzött meg, akkor itt van újabb három, amitől már biztosan elgondolkodsz azon, hogy kipróbálj-e egyet.

Ezt megteheted a Droposallal mindenféle kötelezettség nélkül, ide kattintva.

Mint korábban említettük, azok a vállalkozások, amelyek továbbra is a múlt századi megoldásokra támaszkodnak az ajánlatok és szerződések elkészítésében, azt kockáztatják, hogy a modernebb és nyitottabb gondolkodású versenytársak megelőzik őket.

Már a COVID járvány előtt is nyilvánvaló volt, hogy itt az ideje annak, hogy azok a cégek, amelyek lépést akar tartani a világ fejlődésével, elkezdjenek digitalizálni és korszerűsíteni minden folyamatot, de a pandémia óta ez még inkább felértékelődött. Sok vállalat átállt otthoni munkarendre, és nagyon sokan tervezik, hogy továbbra is – világjárvány ide vagy oda –  meg fogják adni a távmunka lehetőségét az alkalmazottaknak.

Ahhoz, hogy egy cég igazán jól működjön egy olyan csapattal is, akik nem egy épületben dolgoznak, fejlett megoldások kellenek, hogy a munka zökkenőmentesen folyhasson tovább. Ugyanúgy igaz ez az értékesítésre is. Minél hamarabb implementál egy cég egy felhőalapú ajánlatkészítő szoftvert, annál korábban kezdheti el növelni az eladások számát és szerezhet nagyobb ügyfélállományt.

A egyszerűbb összedolgozás, a kevesebb erőfeszítés, a gyorsabb és hatékonyabb folyamatok, valamint az új módosítások könnyebb végrehajtása a vállalkozások számára versenyelőnyt jelentenek. Íme még plusz három ok, hogy pontosan miért.

1. 24/7 Elérhetőség

A felhő alapú szoftverek egyik legjelentősebb előnye vitathatatlanul az, hogy lehetővé teszi a vállalati adatok biztonságos elérését több eszközön is, mint például okostelefonokon vagy tableteken, nem csak a céges laptopon vagy PC-n. Ez a teljes mobilitás és a napi 24 órás csapat- és adatkapcsolat javítja a hatékonyságot, növeli a termelékenységet és a teljesítményt.

E megoldások révén kényelmesen hozzáférhető minden szükséges információ akár utazás közben is. Ezáltal a Droposal lehetővé teszi az értékesítők számára, hogy bárhonnan és bármilyen eszközön dolgozzanak, akár repülőgépen, akár vonaton, vagy akár a forgalomban a dugóban várakozva (természetesen, ha nem ők vezetnek éppen). A kevesebb holtidő több lehetőséget kínál az eladásra, ami bármelyik másik módszerrel lehetetlen lenne.  

Amikor az értékesítési csapat tagjai akárrmikor, akárhol és akármilyen eszközön készíthetnek árajánlatokat, akkor késedelem nélkül reagálhatnak az ügyfelek kéréseire és ezáltal a kapcsolatokat is pozitívan megerősíthetik.

De nem csak a klienseknek segít a gyorsaság és az állandó elérhetőség. Lefogadom, hogy volt már olyan, hogy hiába volt elfogadva egy-egy ajánlat, de a fizetés még jó hosszú ideig nem történt meg.

Egy komplex ajánlatkészítő szoftver segítségével az értékesítők többféle lehetőséget nyújthatnak az ügyfeleknek a szolgáltatások vagy termékek kifizetésére és abban is segíthet, hogy folyamatosan és automatikusan emlékeztesse a klienst arra, hogy rendezze a feléd való tartozását, nem számít épp melyik országból, és ezáltal melyik időzónából van az ügyfeled, hisz a szoftver dolgozik helyetted is 24/7-ben.

2. Nincs több dupla és felesleges munka

Senki sem szereti folyton ugyanazokat az adatokat újra és újra bevinni a rendszerbe. Nem csak, hogy az emberek nagy százalékának borzalmasan unalmas a monoton munka (főleg egy extrovertált, kommunikálni szerető értékesítőnek), de nagyon időigényes is. A folyamatok vagy a szoftverek közötti integráció hiánya oda vezethet, hogy az értékesítőknek ugyanazokat az adatokat számos rendszerbe kell bevinniük. Ez nem csak hihetetlen időpazarlás, ami frusztrálhatja az értékesítési csapatot, de növeli a kockázatát annak, hogy hiba kerül a gépezetbe.

Ha a szerteágazó, több rendszert is magába foglaló ajánlatkészítői folyamatról egy új ajánlatkészítő szoftverre térsz át, akkor soha többet nem kell szinte minden egyes adatot ismételten beírni és a nulláról felépíteni egy-egy ajánlatot, mert a rendszerben már minden adott lesz, és abból egy kattintással készíthetsz újabb árajánlatokat. Ez kevesebb felesleges munkát, több átláthatóságot, és ezáltal hatékonyságot jelent az értékesítési csapat számára is, és csökkenti annak kockázatát, hogy bármilyen tévedés történjen a folyamatok közben, és az a hiba elijessze a potenciális ügyfeleket.

3. Nem kell többé egy emberre támaszkodni vagy várni rá

Sok esetben az árajánlat készítés során elakad a folyamat, mert épp valakire várni kell, aki ért a rendszerhez, vagy arra az emberre, aki tudja a szükséges információt. Például az értékesítők sokszor a termék vagy szolgáltatás szakértőire támaszkodnak, vagy az informatikai szakemberekre, esetleg azokra a bizonyos Excel mesterekre, mert nem tudnak nélkülük továbblépni a következő szintre.

Ebben egy megfelelő, könnyen használható online eszközök egyszerűen tudna segíteni. Ha van egy olyan szoftver, amihez mindenki egyszerűen, mindenféle komolyabb számítógépes tudás nélkül hozzáférhet, ahol minden termék vagy szolgáltatás információ már jelen van, akkor az jelentősen fellendítheti az eladási folyamatokat és nem kell többé arra várni, hogy a munkatársad visszajöjjön a nyaralásáról.

A több csatornán keresztül értékesítő vállalatok számára ez a kérdés még hangsúlyosabbá válik. Az ilyen vállalkozásoknál gyakran van szükség a szakértői technikai támogatásra és a pontos információkra az eladás idején, különösen ott, ahol összetettebb termékeket és szolgáltatásokat kínálnak.

Egy szoftver segítségével a gyors és pontos információkhoz való hozzáférés biztosítása a megfelelő emberek számára bármikor, a hét minden napján lehetővé teszi, hogy egy értékesítő sokkal több ajánlatot küldjön ki egészen rövid idő alatt.

Ha szükség van rá, akkor akár pár kattintással látványos és átlátható riportokat is készíthet a dokumentum mellé, hogy jobban felkeltse a potenciális ügyfél figyelmét és talán jobban lenyűgözze, mert nem a nem száraz tényekkel és számokkal untatja.

Végszó

A vezető vállalkozások ilyen modern megoldásokat alkalmaznak, amelyek megerősítik az értékesítési folyamatokat és könnyebbé teszik a partner szerzést és az eladásokat. Ha egy cég gyorsabban, hatékonyabban és rendezettebben tud dolgozni, akkor több ajánlatot tud kiküldeni, amivel növeli az eladások esélyét. Ez ennyire egyszerű.

Ha a te vállalkozásod is haladó gondolkodású, itt az ideje, hogy kipróbáld a Droposalt, teljesen ingyen, ide kattintva.

Oszd meg te is, de csak ha tetszett