Órákat töltesz egy jó ajánlat elkészítésével? Van megoldás, amivel időt spórolhatsz magadnak!

Szinte minden értékesítési csapatban vannak hiányosságok a hatékonyság terén, amik lelassítják a folyamatokat. Vannak, akik lassan írnak árajánlatot, és vannak, akiknek napokig tart a megfelelő információkat felhajtani. Ismerős?

Persze tudjuk, az értékesítési ciklus bonyolult, és még számos egyéb ponton is elakadhatnak a folyamatok. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy törődj bele, és élj együtt azzal, hogy sosem leszel elég hatékony. Van olyan megoldás, amely segít automatizálni néhány folyamatot, jelentős mennyiségű időt takarítva meg számodra. Ez pedig nem más, mint egy ajánlatkészítő szoftver.

Ha még nem hallottál ilyesmiről, akkor röviden és tömören: egy ajánlatkészítő szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára az üzleti ajánlatok létrehozását, kezelését, küldését és nyomon követését. Azaz az író, tervező, küldő és nyomonkövető eszközöket egyetlen platfromban egyesíti. Hogyan segít ez neked? Felgyorsítja az ajánlattételi folyamatot!

Írás, tervezés

Egy nyerő ajánlat létrehozása időigényes lehet, különösen, ha mindig üres lappal kezdesz. Ha viszont sablonokat használsz, az ajánlatkészítés számos pontját elvégzi helyetted a szoftver. A szoftverben létrehozhatsz saját sablonokat, de a már meglévő minta sablonokat  is használhatod.

Különféle termékeket vagy szolgáltatásokat is hozzá tudsz adni ajánlatodhoz, amelyekben az információkat testre tudod szabni a potenciális ügyfél részére.

A sablonokhoz hozzáadhatod vállalati adataidat, logódat, bemutatkozásodat és egyéb részleteket, így biztosítva a következetességet ajánlatról ajánlatra. A sablonok később aztán újra és újra felhasználhatók, átszabhatók, így sosem kell nulláról kezdened az ajánlatírást.

A sablonokban persze az a legjobb, hogy megadják az ajánlatod vázát, neked csak ki kell töltened az üres helyeket. Tehát nem kell amiatt aggódnod, hogy valami lényeges információ kimarad, a sablon helyetted is emlékezik, mit kell tartalmaznia az ajánlatnak.

A második legjobb dolog, hogy a formázással sem kell időt töltened, mert az is adott a sablonban. Árajánlatkészítő szoftverünkben, a Droposalban például feltöltöd a logódat a sablonba, amely ezt követően automatikusan felveszi a branded színeit. Sokan ezt nem tartják fontosnak, pedig nagyon is az! Fennáll a kockázata, hogy megfelelő formázás nélkül egyszerűen meg sem nézik az ajánlatodat, mert nem vesznek komolyan. A másik oka, hogy egy áttekinthető, jól megformázott ajánlat könnyebben értelmezhető, olvasható, azaz felhasználóbarát – tech nyelven szólva.

Ha pedig nincs nagy tapasztalatod az ajánlatkészítésben, mindenképpen ajánlatos sablont használnod.

Küldés, nyomonkövetés

Ugyanannak az ajánlatnak nyolc különböző verziója kering az értékesítési részlegen, és már senki nem tudja, kinek melyiket kell használni. Ismerős? Sajnos, ha már egynél több csapattag dolgozik egy ajánlaton, akkor jó eséllyel átláthatatlanná válik a dokumentum útja, ez pedig megint csak lelassítja az ajánlatkészítési folyamatokat, és késlelteti a kiküldést.

Egy ajánlatkészítő szoftver esetében azonban ugyanahhoz az ajánlatverziókhoz fér hozzá mindenki, amelyek valós időben frissülnek minden érintett számára. Továbbá a beépített verziókövetéssel nyomon követhetik értékesítőid kinek mikor melyik verziót küldték ki.

A szoftverben természetesen beállíthatók jogosultságok aszerint, hogy ki láthatja, kommentelheti, szerkesztheti, hagyhatja jóvá és küldheti ki a dokumentumokat, ez biztosítja, hogy csak a jogosult munkatársak végeznek módosításokat, ugyanakkor a befejezetlen ajánlatok nem kerülnek kiküldésre helytelen információkkal.

Hatékonyabbá szeretnéd tenni értéktesítési folyamataidat? Ajánlatkészítő szoftverünkkel, a Droposallal drasztikus változásokat fogsz elérni. Ha szeretnéd korszerűsíteni folyamataidat, próbáld ki ingyenesen! Kattints a linkre, és 7 napig használhatod a szoftvert díjmentesen, kötelezettségek nélkül.

Oszd meg te is, de csak ha tetszett