Ki szeretnél tűnni ajánlatoddal a tömegből? Nézz körül sablonjaink között, és fogadd meg tippjeinket!

Egy árajánlatnak egyértelművé kell tennie, hogy mit kínálsz, hogyan kínálod, és ez mitől lesz jobb annál, mint amit a versenytársaid kínálnak. A tartalom mellett a funkcionális dizájn és a konzekvens branding az, ami segíthet kiemelkedni a tömegből – ehhez pedig nincs szükséged grafikusra, csak testreszabható sablonokra.

A legtöbb értékesítő általában a tartalom felett izzad, és kevés figyelmet fordít a tálalásra. Pedig hiába van felsorolva minden fontos információ, ha nem könnyű elolvasni. A funkcionális kialakítás tehát létfontosságú – leendő ügyfeleid elfoglalt emberek, akik elutasítják a káoszt, és a szemüknek, agyuknak könnyebben befogadható ajánlatokra fognak több időt szánni.

Egy kiváló ajánlat kiemeli a megfelelő információkat, tükrözi az üzlet lényegét és megadja a szükséges versenyelőnyt. Kérd minta sablonunkat itt és fogadd meg tippjeinket, és tegyél olyan ajánlatot leendő ügyfeleidnek, amelyet nem tudnak visszautasítani!

#1 Turbózd fel a fedőlapot

Az ajánlat fedőlapja jelenti az első benyomást, és sok esetben meghatározza az ajánlat hangnemét. Itt nyugodtan használhatsz látványos képeket, vibráló színeket, de akár minimalistára is veheted a dizájnt. Nincs egy bevált módja annak, hogyan fog a legjobban működni a fedőlap, de egy dologra azért itt is figyelj: tartsd be a branded irányelveit.

#2 Figyelj a következetlenségekre

Vigyázz a sablonban használt színek, betűtípusok, tipográfia és szöveghierarchia esetleges következetlenségeire, amelyek időről időre előfordulhatnak. Ezek apróságoknak tűnhetnek, de előfordulásuk megnehezítheti az ügyfelek számára az értelmezést, ugyanakkor a következetes összhatás növeli a bizalmat, amely minden üzleti kapcsolat kulcsfontosságú alkotóeleme.

#3 A kevesebb több

Jól ismered a céged, és büszke vagy arra, amit csinálsz, ebből pedig minél több mindent szeretnél megosztani az ügyféllel. Ez azonban kaotikus összhatást eredményezhet. Ha egy információ nem közvetlenül kapcsolódik az ügylethez, töröld az ajánlatból. Használj rövid bekezdéseket és mondatokat, bontsd szét a szövegtömböket felsorolásokkal, táblázatokkal, diagramokkal és képekkel a könnyebb olvasás érdekében. Ne feledd: a cél a meggyőzés, nem az összezavarás.

#4 Tartsd karban a sablonjaidat

Ha már túl vagy több tucat árajánlaton, megvan annak a veszélye, hogy elveszel a sok dokumentum között. Árajánlatkészítő szoftverünkben, a Droposalban például lehetőséged van arra, hogy a neked tetsző vagy az általad használt sablonokat összegyűjtsd és elmentsd magadhoz. Ha ugyanabból az ajánlatból több verzió készült, vagy többen is szerkesztitek, verziószámokat tudsz hozzárendelni, így csökkentve annak a kockázatát, hogy elavult információk jussanak el ügyfeleidhez.

#5 Használj jogosultságokat

Jelölj meg bizonyos felhasználókat, hogy csak ők rendelkezzenek hozzáféréssel és engedélyekkel a sablonokat illetően, így a többi felhasználó nem tudja őket módosítani. A felhasználókhoz rendelj szerepköröket, hogy ki szerkeszthet, másolhat, törölhet, tekinthet meg, és ki az, aki nem nyúlhat bele a sablonokba.

Nyerd meg a potenciális ügyfeleket lenyűgöző ajánlatsablonjainkkal. Kérd minta ajánlat sablonunkat a linkre kattintva, majd regisztrálj a 7 napos próbaidőszakra, ahol díjmentesen használhatod a szoftvert, kötelezettségek nélkül.

Oszd meg te is, de csak ha tetszett