Ajánlatok tálalása modern eszközökkel: Interaktív ajánlat

Te hogyan osztod meg az ajánlataidat ügyfeleiddel?

A legtöbb vállalkozás, legyen az egyéni vállalkozás vagy akár egy nagyobb vállalat még mindig emailben, az esetek többségében PDF csatolmányként osztja meg az ajánlatát a másik féllel. Azelőtt pedig kinyomtatva, sokszor levél formájában juttatták el a másik félnek az ajánlatot. A két módszer nem különbözik egymástól, egyedül a kézbesítés sebessége, ami jelentősen növekedett.

Miért nem használják ki a modern technológia adta lehetőségeket? Mondok párat, hogy megértsd mire gondolok.

  • Elküldés után mennyi idő telt el amíg először megnyitotta az ajánlatunkat?
  • Milyen kérdései voltak az ajánlattal kapcsolatban? Mennyi idő alatt sikerült megválaszolni őket?
  • Elküldés után mennyi idő telt el, amíg eldöntötte, hogy elfogadja?
  • Elfogadásig hány módosítást kért az ajánlaton és miért kérte őket? Ezek a módosítások az ajánlat végösszegét negatív vagy pozitív irányba vitte?
  • Milyen visszajelzése volt az ajánlatról? Tetszett neki? Mindent tökéletesen értett benne?
  • Ha nem fogadta el az ajánlatot, akkor miért nem?

Ha ezekre a kérdésekre minden egyes ajánlatnál megkapjuk a válaszokat, akkor megkapjuk a lehetőséget, hogy folyamatosan jobb ajánlatokat készítsünk, amelyek garantáltan sikeresebbek lesznek és nagyobb eséllyel fogadják el őket.

Hogyan oldottuk meg ezt a Droposalnál?

Mindent mérünk, amit csak tudunk.

Amikor elkészítetted az ajánlatod és úgy döntesz, hogy megosztod a másik féllel, akkor a rendszer létrehoz egy web alapú interaktív oldalt, ahol meg tudja nézni a másik fél az ajánlatod, és le is tudja tölteni PDF formátumban ha. Ha kérdése van, ott helyben fel is tudja tenni őket, valamint el is tudja fogadni vagy elutasítani az ajánlatod.

Ez egy biztonságos felület. Csak az tudja megnyitni, aki ismeri az oldal URL címét. Lehetőséged van az interaktív ajánlat oldal elérését kikapcsolni, illetve új URL címet generálni neki. Ezen felül jelszóval is le tudod védeni az ajánlat elérését.

Az ügyfél egy letisztult, szép felületen tudja böngészni az ajánlatodat, ahova elhelyezheted a logódat, kicserélheted a domain címet a sajátodra, így akár olyanná is tudod varázsolni, mintha a saját felületed lenne, ezzel is növelve a céged professzinális megjelenését.

Látod, hogy mikor ért célba az emailed, azt mikor nyitotta meg először a másik fél, illetve azt is látod, hogy mikor nyitotta meg az ajánlatodat először Azt is látod, hogy hányszor nyitották meg az ajánlatod, mennyi ideig nézték, illetve, hogy hányszor töltötték le a PDF-et.

Sőt. Arról is készítünk statisztikát, hogy az ajánlat melyik részét (pl. borítóképét) hányszor nézték meg és mennyi ideig nézték.

Most itt tartunk és már javában zajlik a fejlesztése a következő verziónak, amiről még nem szeretném lerántani a leplet, de jó lesz!

Azon dolgozunk, hogy élménnyé varázsoljuk a Droposallal készített ajánlat böngészését.

Hamarosan jelentkezem a folyatással a témában!

Oszd meg te is, de csak ha tetszett