5 gyors tipp a profi szövegezésű ajánlatokhoz

Ahogy már korábbi cikkünkben is láthattad (Hogyan épül fel egy nyerő ajánlat?), a jó ár és a szép dizájn még nem fogja megnyerni az ügyfelet, muszáj értened egy kicsit a szövegíráshoz is, ami viszont rengeteg gyakorlással jár. Addig is, amíg pro nem leszel benne, van 5 gyors tippünk, melyekkel jelentősen javíthatod tartalmaid minőségét:  

  1. Legyél vizuális! Használj listákat, felsorolásokat, kiemeléseket, infografikákat, diagramokat stb. A Céginformáció részben helyezz el képeket a csapattagokról, a Referenciák részben pedig jelenítsd meg a korábbi munkákról készült fotókat.
  1. Használj adatokat! Érzed a különbséget a két mondat között: „Ügyfeleink szeretnek minket!” vagy “Több mint 700 vállalatnak segítettünk eddig 35%-kal növelni eladásaikat!” Melyik hangzik jobban? Melyik vonzóbb? A számok hitelesebbé tesznek, és jobban felkeltik az érdeklődést.
  1. Lépj át a digitális korba! Ne akadj meg az email és PDF formátumnál! Senki sem szeret végtelen hosszú emaileket bogarászni és lemaradt csatolmányokat keresgélni, igazi időpocsékolás. Ha neked sincs felesleges időd, akkor az ügyfeleknek sem lesz. Miért küldenél csatolmányokat ha az ajánlatodat egyszerűen egy böngészőből is elolvashatják?  Spórolj időt, haladj a korral és használd a Droposal interaktív digitális ajánlatát!
  1. Olvasd el újra és újra! Ha ajánlatod tele van helyesírási hibákkal, pontatlanságokkal és elírásokkal, vagy csak szimplán hanyag hatást kelt, nem valószínű, hogy téged választanak.
  1. Legyél hatékony! Egy testreszabott, professzionális üzleti ajánlat elkészítése órákig tarthat, nem számítva a kutatást, konzultációt és az előkészítést – de a siker még így sem garantált. A folyamat felgyorsítása érdekében érdemes speciális sablonokat használni, amik órákban mérhető időmegtakarítást jelentenek.

+1 Extra tipp: Hasonló tartalomért olvasd el soron következő cikkünket! 10 tipp hogyan írj meggyőző ajánlatot!

Úgy érzed, készen állsz arra, hogy megírj egy nyerő ajánlatot, de nem tudod, hol kezdj bele? Ajánlatkészítő szoftverünkben, a Droposalban számos ajánlat-sablon közül válogathatsz, amelyek nagyban megkönnyítik egy ajánlat összeállítását.

Regisztrálj webinárunkra, ahol részletesen megismerkedhetsz a Droposal működésével, vagy próbáld ki ingyenesen! Kattints a linkre, és 7 napig használhatod a szoftvert díjmentesen, kötelezettségek nélkül.

Oszd meg te is, de csak ha tetszett